S.V. de MusketiersHerwijnen

Home   Info   Historie   Agenda   B.S.F.   Sponsors   Foto's   B.S.F. uitslagen   Onderling geweer   Onderling pistool   Oude uitslagen   Clubblad

Op 24 januari 1979 wordt vanuit de ijsvereniging DES te Hellouw besloten om een schietvereniging op te richten,

de vereniging begint op de maandagavond in het clubgebouw van de ijsvereniging.
Op 14 februari 1979 wordt na een stemronde als naam voor de vereniging gekozen voor S.V. De Musketiers.
Door gebrek aan plaats, en dat er tijdens het winterseizoen de schietavonden nogal eens moeten wijken voor de ijspret, wordt besloten om naar een andere locatie uit te zien. Na diverse locatie bekeken te hebben wordt er uiteindelijk voor gekozen om naar het dorpshuis in Herwijnen te gaan. Dit dorshuis gelegen aan de Achterweg in Herwijnen wordt zo het vaste trefpunt voor de Musketiers.

De toestemming van het dorpshuisbestuur krijgen de Musketiers op 3 april 1979.
In 1991 wordt het oude dorpshuis gesloopt en het nieuwe dorpshuis, genaamd De Poort geopend. De Musketiers hebben in het nieuwe dorpshuis de beschikking over een aparte zaal waar 6 banen opgezet kunnen worden.
Vanaf het seizoen 1999-2000 is er bij de Musketiers ook begonnen met het pistool schieten.

Halverwege het seizoen is hier een aparte competitie voor opgezet.
Door de loop van de jaren heen hebben de Musketiers een behoorlijk aantal leden gehad,

bij de oprichting waren er dat 33 met als hoogtepunt 51 leden in het seizoen 1983-1984.

Het aantal leden heeft in de loop van de jaren een aantal ups en downs gekend

met als dieptepunt 16 leden in het seizoen 1989-1990.
Op 2 januari 2006 zijn de Musketiers gestart met een jeugdafdeling.
Jeugdleden vanaf 12 jaar kunnen onder begeleiding van een aantal ervaren schutters

leren omgaan met de wapens en schieten met deze wapens.

2015  S.V. de Musketiers